Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Podobne tematy były na forum ale... Dzisiaj przestał mi działać ABS oraz ASR, zaświeciły się obie kontrolki, przestał działać prędkościomierz oraz ekonomizer no i tutaj "ale" , ponieważ na dodatek średnią spalania pokazuje 39,5l/100km, średnia prędkość to 0,8km/h, no i chyba naprawdę więcej mi spalił niż zwykle. Komputer wskazał błąd lewego tylnego czujnika i "rozrzut" kół czy coś takiego. Pomóżcie, od czego zacząć :cry:
Opublikowano

po pierwsze czy masz koła tego samego rozmiaru?

jak tak to wina czujnika abs lewy tył

a śr Ci taką pokazuje bo gdy nie działa ekonomizer to komp myśli, że silnik pracuje na biegu jałowym czyli spalanie 39.5 litry

http://www.ermail.pl/images/linkbanners/eRmailBannerSmall2.jpg">

Opublikowano
Zimówki mam takie same, jednak letnie mam różne (teraz jeżdżę na zimówkach). A czy wskazówka od paliwa też szybciej "opada" przy wadliwym czujniku, bo patrząc na nią, to naprawdę więcej spalił?
Opublikowano
Proszę o odpowiedź, czy wskazówka paliwa w w/w przypadku też szybciej opada - jest zależna od elektroniki czy jednak pokazuje właściwy poziom paliwa?