Skocz do zawartości

316i compact nie otwiera sie klapa bagaznika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem nie otwiera sie tylnia klapa bagaznika....kiedy krece centralnym zamkiem w dzwiach to czasem sie otworzy klapa.......kluczyka w zamek w klapie wcale włozyc nie mozna by otworzyc recznie......wiec pytanie jak moge to naprawic??? czy musze kupic jakis inny zamek ??? czy ciezko jest wykrecic stary zamek??? mial ktos podobny problem.???
Opublikowano
Wydaje mi się,że problem może tkwić w siłowniku centralnego klapy.Bo jeżeli czasami otwiera,to najprawdopodobniej siłownik się kończy (jest już słabszy).Też miałem taką przypadłość,ale z tylnymi dzwiami.Raz się otwierały,a czasami nie drażniło mnie to.Bo zawsze przy zamykaniu musiałem luknąć czy się zamknęły.Wymiana siłownika i po problemie,koszt używki około 20zł.Ewentualnie możesz przesmarować zamek,może ciężko chodzi i siłownik centralnego nie daje rady,chociaż wątpię,ale spróbować nie zaszkodzi.Wyjęcie zamka,czy siłownika centralnego klapy to pikuś.Co do problemu z włożeniem kluczyka,też nie mogę wetknąć.Ale nie sprawia mi to problemu,bo otwieram centralnym,wszystko.Sądzę że problem będzie we wkładce zasyfiona(zastane zapadki).