Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, jestem nowy .. nie prosiłbym o pomoc ale jednak juz za dużo nieszczęść na mnie spłyneło i na moje BMW [najbardziej na nią]. Otóż wymieniłem termostat jeednak mój niski poziom wiedzy mechanicznej sprawił iż musiałem wymienić jeszcze obudowe termostatu i przez przypadek ukreciłem jedną śrube więc auto powędrowało do mechanika.. i otóż mechanik naprawił termostat i nawet śrube ładnie wymienił jednak do wyciągniecia gwintu użyt sposobu.[ przyspawał kawałek śruby i wykręcić]] i zmierzająć do sedna.. teraz gdy odpalam auto nie świeci się kontrolka "CHECK" przy odpalaniu auta i nie działa komputer pokładowy.. Gdzie szukać przyczyny problemu? dodam też że auto strasznie źle chodzi na obrotach raz 900/500 jak jest na luzie tak skokowo a podczas jazdy czuc ze coś jest nie tak.. nie wiem czy to wina kkomputera czy czegoś innego..
Opublikowano
sprawdz przeplywke i zobacz jak wygladaja kable do czujnika polozenia walu, skoro spawal tam mogl cos uszkodzic, jesli nie odlaczyl aku
Opublikowano
komputer pokładowy naprawwił się sam.. w sumie wyciągłem tylko bezpiecznik i działa znów.. jednak dalej stasznie nie równo chodzi tak jakby źle pracował silnik.. jak sprawdzić czujnik położenia wału?