Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż od pewnego czasu nie mam wstecznego, coś padło tylko nie wiem już co jest przyczyną. Otóż wymieniłem czujnik wstecznego wkręcany do skrzyni biegów na oryginał BMW i też nic nie pomogło. Dodam że żarówki i lampy są OK. Do tego czujnika w skrzyni wpina się kostkę z 2 pinami, próbowałem ją spiąć razem, też nic. Wyjąłem nawet czujnik podpiołem przewód wcisłem wypust w czujniku i też nic (dałem mase ze skrzyni)

Patrzałem też bezpieczniki wyglądają OK. Przewód wokół skrzyni nie jest nigdzie przetarty. Co byście poradzili. Z góry dziękuję za POMOC!!!!!!!!

Opublikowano
Patrzałem też bezpieczniki wyglądają OK. Przewód wokół skrzyni nie jest nigdzie przetarty.

Bo też wokół skrzyni raczej się nie przeciera.

Newralgicznym punktem jest przejście kabla przez blachy tunelu wału napędowego (spod dźwigni zmiany biegów na zewnątrz samochodu). Jeżeli już się przeciera i załamuje, to zwykle tam.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).