Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ponownie.

Częsciowo poradziłem sobie z usterkami,był dziś znajomy z jakims interfejsem podłączył bejke i wykasował błędy : Sonda lambda zwarcie do masy,t4estowana jest sprawna, Potencjometr przepustnicy błąd wykasowany,Błędu którego nie udało się wykasować i pojawia się npn stop jest: Nieznany wtrysk cylindra AC lub DC ??? czy ktos z was wie co to moze być ? :-)

Pozdrawiam

Adam

Opublikowano
Masz instalację gazową? Jeśli tak, to owa istalacja (ściślej komputer) może być źródłem tej "niby" usterki
Pozdrawiam, Michał
Opublikowano

Witam .Wiesz ze własnie to samo przyszło mi na mysl,chciałem nawet jechać gdzies do gazownika tylko nie wiem gdzie w okolicy katowice robią BRC.Wczoraj oglądał to jeden spec od bmw ze zlatexu ale nie wniosł nic nowego.Mój mechanik p[odejzewa którys z wtryskiwaczy benzyny ale mnie to raczej nie wygląda na wtryskiwacz ale raczej na którąś z cewek bo przynajmniej na gazie powinien palić poprawnie na wszystkie cylindry,swiece załozyłem nowe .Wracając do tej instalacji lpg,to myslałem ze moze gdzies jakies połączenie wysiadło czy coś co emuluje wtryski czy jakos tak ale nie bardzo wiem co sprawdzić w tej instalacji.Jade zaraz do mechanika i pokombinujemy jeszcze,nie bardzo mi się usmiecha wydawać 150 zł na komputer.

Pozdrawaim

Adam

Opublikowano
U mnie po podłączeniu modica, zawsze wyskakuje pamięć usterki wtryskiwacza. Komputer to kasuje, ale gdy przełaczę na gaz - ta usterka znów zostaje w pamięci do następnego kasowania. Diagnosta powiedział mi, że to normalna rzecz, jeśli auto jeździ na gazie. To sprawka komputera gazowego. Gdybym od momentu skasowania pamięci usterek cały czas jeździł na benzynie i ponownie udał się do diagnosty - komputer nie znalazłby żadnych usterek w pamięci. Jendak jeżdzę na gazie i gdy zasilanie przełacza się z benzyny na gaz wówczas w pamięci zostaje zapisana usterka wtryskiwacza. Silnik pracuje bardzo dobrze i na gazie i na benzynie.
Pozdrawiam, Michał