Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam e46 320d Touring, radio Buisness CD, 6 głośników - 4 w przednich drzwiach, 2 w bagażniku. Dźwięk nie ma żadnej głębi, jest jakby wygłuszony nawet jak zmieniam basy czy wysokie. Chciałem zamontować Karmana oryginalnego, ale musiałbym wiercić drzwi na dodatkowe głośniki więc to odpada. Co polecacie? Może zmiana wzmacniacza? o ile taki w ogóle mam w standardowym systemie. Chodzi mi żeby pozostało wszystko oryginalnie, ale lepiej grało.

Pozdrawiam

Opublikowano
S może dodajcie głośniki basowe od Harmana tak jak ja to zrobiłem. Zerknijcie do galerii mojego auta. Poprawa jest znaczna a koszt minimalny.
Opublikowano
ja kupilem magnaty basowe i radio ich nie dzwiga sadze ze tak samo bedzie z tymi oryginalnymi, chyba ze kupilbym je od razu z wzmacniaczem.. druga sprawa jak je sie montuje? w miejsce glosnikow w półce czy jakos obok?
Opublikowano

No powiem ci ze radio fabryczne je dźwiga, oczywiście jak zastosujesz wzmacniacz to będzie lepiej grało. Ja swoje podłączyłem równolegle do tylnich głośników z półki.

Co do montażu to są oryginalne otwory na montaż tylko trzeba takie plastikowe kołeczki kupić w które wkręca się śrubę.

Opublikowano
ale kolego z tego co widze masz inne radio, ja posiadam buisness CD i wątpie żeby to śmigało, moje radio akurat zrobił Blaupunkt i Ci powiem że dupy nie urywa.