Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dla tych , którzy maja problem z odkręceniem litewek z maski. Zazwyczaj uszkodzeniu ulega plastik w który sa wtopione metalowe nagwintowane tulejki, zazwyczaj te skrajne bo są najblizej krawedzi i jest tam mało tego plastiku. U mnie rozwiazaniem było rozłożenie listewki na dwie częsći, chrom na górze i przykrecany plastik na dole. Jeśli np tylko jedna śruba trzyma trzeba cała listewke delikatnie i umiejetnie odgiąć i skręcić, Całość się rozwarstwia i widoczne są zaczepy mocowania, rozkładamy na dwie części. Pozostaje dolny czarny plastik przykręcony do maski, wystarczy czymś przytrzymać tulejke i odkręcić obracającą się śrube.

Potem podkleiłem tulejkę do plastiku na około kropelka, znów zmontowałem w całość chrom z plastikiem i gotowe.

Natomiast jeśli chodzi o samo oklejanie folią to jak dla mnie męczarnia. Albo miałem kiepską folię albo słabe zdolności. Na próbę folia ok ale jesli chce ktoś docelowo jeżdzic na stałe z czarnymi to chyba najlepiej pomalować.

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
panowie ja obklejałem i polecam folie z 3M ,jest naprawde dobra,inne to badziew,jesli chodzi o wygląd,to kwestia gustu,ja zrobiłem to w czarnym macie,do dzis na mrozach nie ma z tym problemu,zadnych uszkodzen czy cos takiego!oklejałem bez zadnych łaczen,w jednym kawałku, folia jest dosc dobrze ciagliwa po nagrzaniu,wiec nie ma problemu aby ja naciagnąc!
Opublikowano
;) osobno oklejałem obwodki na około,a osobno "rzęsy" na masce,ale oba te elementy w jednym kawałku;)naprawde,folia z 3M jest niesamowita,oczywiscie trzeba miec porządną oplarke!
Opublikowano

Powiem Wam szczerze, że ja zakupiłem tego chinola z allegro i ma się dobrze, śmigam już 8 miesięcy, i ani odprysku, i sól nie straszna i mrozy i śniegi :), mało tego pasuje idealnie kolorem do moich czarnych listew, bez pieprzenia z oklejaniem, itd.. Także Natek może rozważ właśnie zakup gotowego grilla z alledrogo.

Pzdr.