Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Ponieważ postów jakby coraz mniej piszemy, podaje temat do dysputy.

Jak wasze bunie się sprawują podczas tych siarczystych mrozów?

Czy mieliście kłopot z odpaleniem?

Może jakieś inne kłopoty?

Pozdrawiam :8)

• Moderatorzy
Opublikowano

U mnie ok, choć będąc w górach (-21C) jadać po muldach śniegowych (śnieg zalega na drogach) - zawieszenie pracowało "nieco"' inaczej - skrzypiało co kawałek żałośnie...

nie wiem czy powód to był śnieg czy mróz... po powrocie na suchy asfalt i "normalnej" temperatury (-10C) wszystko wróciło do normy.

Opublikowano

Witam, u mnie mrozy ponad -20 stopni a z becią żadnych problemów. normalnie jeżdżę w układzie sport (napęd + zawieszenie) - koła 17 cali bez ranflatu, jednak przy tych warunkach włączam tylko napęd sportowy a zawieszenie pozostawiam normalne. Przy sporcie troszkę za sztywno...

aha jedyna zmiana to spalanie. wcześniej ok 9 l teraz nawet ponad 10 (jednak ja zapalam auto i nie jadę nim długich tras).

pzdr

Opublikowano
Jakich mrozow? :norty:

Kiedyś było tak:

[...] wszyscy kupujemy BMW dla radochy z jazdy, nie zawsze kierując się do końca rozumem. [...]
Opublikowano

jak na razie żadnych uwag, po staniu cały dzień i noc na mrozie do -24 C odpala bez problemu skrzypienie to chyba normalka przy takich warunkach

co do spalania to oczywiście że wzrosło znacznie nawet do 12 l przy jeździe tylko w mieście na krótkich odcinkach :)

• Moderatorzy
Opublikowano
Wszystko ok. Tylko hamulce piszczą i płyn w spryskiwaczu [do -20 ] zamarza przy -10.

Widać, "dobry" :wink: płyn wlałeś - ja jeżdżę na takim z Biedronki (sic!) :norty: , gwoli ścisłości zwycięzca testu zimowych płynów do spryskiwaczy "Auto-Świata" i daje radę... co do hamulców to nie zauważyłem.

Opublikowano

Hamulce od mrozów piszczą?

Wszystko ok. Tylko hamulce piszczą i płyn w spryskiwaczu [do -20 ] zamarza przy -10.
Opublikowano (edytowane)
Hamulce zaczęły piszczeć jak przyszły mrozy [przebieg 14000].Nie wiem, czy jest to związane z niską temperaturką.Zrobiło się cieplej i piski znikły :shock: Edytowane przez sznauca