Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mogę sie mylić ale na moje pytanie odpowiedzi nie znalazłem dlatego założyłem nowy temat.

Auto mam na gaz sekwencje mam ustawione ze przeżuca mi sie na 38 stopni czyli gdzieś tak w połowie niebieskiego wskaźnika temperatury. Pewnego dnia jadąc do pracy ( 3 dni temu) auto nabrało według wskaźnika temperature dużo powyżej 40 stopni i pomimo tego nie przeżuciło sie na gaz. Mało tego po przejechaniu okolo 15 km wskazówka temperatury weszła na czerwone. Dodam do tego że przez ten cały czas auto absolutnie w ogóle nie grzało zero ciepła. Po odczekaniu aż temperatura opadnie do normy, gdy ponownie odpaliłem auto to od razu bez problemu przełączył sie na gaz tak jakby czujnik gazu złapał temperature. I grzanie nagle tez sie pojawiło. Przy tak wysokiej temperaturze jakie auto miało dwa razy zagotowało mi wode (płyn). Górny bieg chłodnicy był ciepły zaś dolny zimny. Pomyślałem wiec że to jest termostat. Po jego wymianie nie raz łapie wysoką temperature ale po chwili puści do normalnej i raz przeżuca sie na gaz i grzeje normalnie a nie raz pomimo tego że sie przeżuci na gaz wieje zimnem. Zdarzyło się tez tak ze strona kierowcy grzeje cieplem a pasażera zimnem pomimo tego że obie strony sa ustawione na tyle samo stopni ( np.21). Kolega mi powiedział że to może być zatkana nagrzewnica. Może coś zamarzło i zatyka możliwe to ? Jakie sa wasze rady co to może byc ??

Z góry wielkie dzieki za pomoc

Opublikowano
ok dzieki dzis wieczorkiem bede próbowac .. tylko nie bardzo wiem gdzie sa wszystkie odpowietrzniki.. jestem lajek w tych sprawach . wiem ze jest jeden przy korku. a reszta ??
Opublikowano
ok dzieki dzis wieczorkiem bede próbowac .. tylko nie bardzo wiem gdzie sa wszystkie odpowietrzniki.. jestem lajek w tych sprawach . wiem ze jest jeden przy korku. a reszta ??

zaraz obok koło termostatu. Jest na forum dużo o odpowietrzaniu