Skocz do zawartości

stabilizatory w e36-jakie roznice?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam pytanie do zorientowanych w temacie.Mam uszkodzony prawy przedni amortyzator(krzywy po uderzeniu)przy e36 z 91r zamierzalem go wymienic bo mam dobry od 93 rocznika ale jest taki problem- przy tym starym jest dlugi stabilizator biegnie od gory amora do belki a przy tym z 93r powinien byc taki kruciutki od wachacza do belki. Czy mozna wymienic tylko jedna strone i czy w ogole mozna to wyminic? Chodzi mi o to czy nie ma roznicy w belkach w poszczegolnych rocznikach.
Opublikowano
Niestety nie mozesz zalozyc jednej strony starej a drugiej nowego typu - bo jest inny kształt drazka reakcyjnego - stary typ ma dluzsze konce, poza tym stary typ nie ma mocowania na wahaczach - do lacznika stbilizatora.
Opublikowano
wlasnie bylem zobaczyc i w wachaczach sa otwory do lacznika stabilizatora .Widocznie wachacze byly juz przekladane .Moglbym wiec zalozyc z obydwu stronkrotkie laczniki , ale pytanie czy nie bedzie trzeba przekladac calego stabilizatora?
Opublikowano
Otwory sa we wszystkich wahaczach - starych i nowych, ale brakuje ci jeszcze mocowań - a poza tym tak juz pisalem drazek jest inny - stary jest dluzszy i nie da sie do niego zalozyc krótkich łączników.