Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Szanownych Rozkminiaczy

potrzebuje waszej pomocy mam problem ze zbyt duzym negatywem w prawym kole z przodu wiem ze tam sie nie ustawia negatywu (czyli pochylu kola) jednak w mojej buni prawe kolo jest zdecydowanie bardziej pochylone od lewego

poradzcie cos na to co moge zrobic aby wyrownac ten pochyl patrzylem niema zadnych podkladek pomiedzy amortyzatorem a tym uchwytem na kturym jest zamocowana piasta

przezto ze kolo jest tak pochylone dosyc szybko bierze mi wewnetrzna czesc prawej opony :( pomocy ludziska poradzcie cos

Opublikowano

sprawdzałem i niby wszystko wyglada wporzadku

Jest jakis sposob zeby sprawdzic czy amortyzator jest skrzywiony ?

Gdy odkrecilem całośc i ta cześcia ktura jest przykrecona 3srubami w kielichu postawiłem na podłodze i obrecałem całoscia to niby nie było bic choc ciezko to zaobserować

Wydawało mi sie ze jest prosty

Opublikowano

Witam wczoraj rozebrałem całe zawieszenie z przodu i tak jak kolega Bizon8000 pisał najprawdopodobniej mam lekko skrzywiony amortyzator

Po odkreceniu zwrotnic od amortyzatorow i obracajac je o 360* na jednym amorku dalo sie wyczuc ze tak jakby w jednym miejscu był lekko ciezszy i po dowolnym ustawieniu zawsze wracał do tego samego polozenia

Prawdopodobnie lekko krzywy

Dzieki za wskazowki

Temat zamykam

Opublikowano
Witam wczoraj rozebrałem całe zawieszenie z przodu i tak jak kolega Bizon8000 pisał najprawdopodobniej mam lekko skrzywiony amortyzator

Po odkreceniu zwrotnic od amortyzatorow i obracajac je o 360* na jednym amorku dalo sie wyczuc ze tak jakby w jednym miejscu był lekko ciezszy i po dowolnym ustawieniu zawsze wracał do tego samego polozenia

Prawdopodobnie lekko krzywy

Dzieki za wskazowki

Temat zamykam

:cool2: Pozdrawiam.

tel. 514.99.46.99