Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak się dziś zastanawiałem, mam II generacje w mojej qp, na gazie jest spadem mocy ~10-15% w stosunku do PB, a oprócz tego jest jeszcze mikser który powoduje pewnie spadek od serii o ~10 %.

Tak się zastanawiałem, czy są jakieś "miksery" do gazu które mają większe średnice? żeby nie powodowały tego spadku?

Jakoś Blos mnie zniechęca, trochę szkoda pakować 350 zł w II generacje, prędzej bym przemyślał zmianę na sekwencje. I jeszcze są o nim różne opinię.

Ogólnie z gazem nie mam najmniejszych problemów, nic nie strzela nie kicha, spalanie zbliżone do PB (trasa ~10-11 LPG co jest dobrym wynikiem), nie chce zbytnio ingerować żeby nie "popsuć" ale z drugiej strony szkoda że jest aż taki spadek. bardzo ucierpiała moc w dolnym zakresie obrotów, od 3.500 tysi juz się przyjemnie jeździ. Sam silnik mimo 350.000 km zdrowy, w 4 osoby i bagaż na autostradzie do 200 się żwawo rozpędza, a max ~215 z GPS

http://img338.imageshack.us/img338/4369/sygnaturka2w.jpg
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
m50b20 dołu prawie niema,to nie 2.8,jeśli wszystko jest ok,nie strzela to nic nie rób,ale skoro chcesz coś zmienić to jedynym rozsądnym rozwiązaniem będzie założenie sekwencji jeśli nie chcesz zwężki w dolocie.
Nur bmw e32