Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
pomozcie zdiagnozowac problem.jak przelacze na gaz,odrazu slyhac stukot jakby zaworow, od strony kolektora ssacego najbardziej slychac.na benzynie wszystko jest ok,za wyjatkiem kilku sekund zrana, jak zapalam to slychac klepanie(podejzewam napinacz lancucha) dodam ze jest to 1996r 320i m52b20vanos
Opublikowano
To klepanie to może być też odgłos działających wtryskiwaczy. Jak to są jakieś Valteki to może to być całkiem słyszalne. No a wtryskiwacze właśnie przy kolektorze siedzą. A klepanie przy odpalaniu to sprawka vanosa - zawory zanim dostaną olej tak się mogą zachowywać.
Opublikowano
To klepanie to może być też odgłos działających wtryskiwaczy. Jak to są jakieś Valteki to może to być całkiem słyszalne. No a wtryskiwacze właśnie przy kolektorze siedzą. A klepanie przy odpalaniu to sprawka vanosa - zawory zanim dostaną olej tak się mogą zachowywać.

dzieki"kater"wprawdzie wstyd mi troche za siebie,bo mam pojecie w mechanice,ustawiam czasem rozrzad(na pasku),robie czasem drobne naprawy znajomym.ale to moj pirwszy BMW,i wiem ze to skomplikowana maszyna.nagle przydazylo sie to, nie wiem za bardzo co robic.czy te popychacze sa drogie?czy mozna ich zmienic bez domontazu walka rozradu?dodam ze jeszcze przy zakupie, pol roku temu, dwumas juz nadawal sie do wymiany ale jeszce tego nie naprawilem staramsie jezdzic baaardzo delikatnie,chociaz troche poszarpuje.