Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem podobny do kolegi alvarokr

auto bmw e90 320d 164 km przebieg 100,000

Tylko u mnie mianowicie odczuwam nieregularne szarpnięcia silnikiem ale gdy jest nierozgrzany w sensie ... jak dojdzie do 88-90 stopni to jest już OK

Można by pomyśleć że to wtryski ale z tego co mi sie wydaje to na rozgrzanym też powinien nierówno pracować ... i poza tym przy przebiegu 99 tys sprawdzałem ciśnienie wtrysków i było praktycznie fabryczne ...

Jakieś pomysły ?

Pozdrawiam

• Zarejestrowani
Opublikowano

1. Świece żarówe

2. Podjedź na kompa i sprawdź błędy i jeszcze raz korekcję wtrysków

3. Ciśnienie na szynie może być niskie

to tak na szybko

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

Opublikowano

nie bardzo rozumiem tylko co maja do tego swiece zarowe... owszem one dzialaja (podgrzewaja) nawet po odpaleniu auta ale to chwilke !. a tu kolega pisze ze jak dojdzie do 89-90 to przestaje telepac.

Co do reszty sie zgadzam :cool2:

generalnie wypadanie zaplonow w 80% jest spowodowane wtryskiwaczami/cisnieniem paliwa ... Moze tez trzepac dwumas ale watpliwa sprawa.

Trzeba pamietac ze korekcje wtryskiwaczy nie zawsze powiedza wszystko o ich stanie ... , niektorzy sugeruja sie tylko tym ze jak korekcje w miare to wtryski ok . Niestety nie jest to prawda (mialem taki przypadek) . Wtryski moga zle podawac paliwo a korekcje beda miescic sie w przedziale , ewentualnie jeden bedzie poza przedzialem a lac beda wszystkie. Wtryskiwacze tak naprawde mozna sprawdzic na 100% na specjalnym urzadzeniu .

Oczywiscie jak korekcje sa do kitu no to wiadomo gdzie szukac przyczyny .

Mozesz zalac STP / Liqui moly do czyszczenia wtryskow i przejezdzic bak zobaczyc czy bedzie roznica - zalac przy okazji jakies pewne paliwo (tylko czy takie istnieje u Nas w kraju :norty: )