Skocz do zawartości

koło zamachowe e36 1.6 - 1.8 czy pasuje?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. mam takie pytanie czy orientuje się ktoś czy kola zamachowe w bmw e36 1.6 lub 1.8 są takie same? mam bmw e36 z 95r z klimatyzacja, na łańcuchu, silnik 8 zaworów:) a posiadam kola zamachowe od innego silnika 1.8 92r bez klimy na pasku m40. chodzi o to ze do silnika 1.6 chce założyć odchudzone kolo od 1.8 ale nie wiem czy są takie same? jeśli ktoś wie to będę wdzięczny za pomoc...

pozdrawiam

Opublikowano

Będzie pasować pod warunkiem iż docisk również będzie od 1,8 do tego krótkie śruby. Będzie trzeba zrobić to na podkładkach lub wydłużyć wysprzęglik.

Do kompletu najlepiej by było tarcze z tłumikiem drgań skrętnych.

tel. 514.99.46.99
Opublikowano

aha rozumiem. nie to jednak wymiękam nie ma sesu ingerować w wysprzeglik:) po prostu trza znaleźć koło od 1.6 i problemu nie będzie. chce żeby auto zostało jak najbardziej w oryginale. morze ktoś na koło na handel od 1.6 w okolicach Warszawy, Radomia?

co do kombinacji to po prostu chce to zrobić dla próby i z ciekawości czy będzie jakiś efekt w przyspieszeniu i jak bardzo zmieni się kultura pracy silnika...