Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam takie krotkie pytanie- Jak dokladnie wskazuje komputer pokladowy w Bmw?!...

Wedlug Bmw service- bardzo dokladnie...?, Ale ja mam pomalu watpliwosci...

Auto kupione ´w Bmw- nowe tarcze i hamulce- komp pokazuje przod 50.000, tyl 50.000 Po przejechaniu 60.000 km komp pokazuje przod 31.000 tyl 100.000

i na przegladzie mi powiedzieli ze przod wytrzyma najwyzej 8.000- 10.000.

Wymiany oleju pokazuje mi komp co 36.000- 40.000 i Bmw nie zaleca zmieniac wczesniej :shock:

Spalanie na 100 km pokazuje mi ze 5.00l, a sam sprawdzilem i jest 5.5l/ 100 km

inne parametry wymian filtrow i innych gadzetow tez sie przedluzaja- a wiec cos jest nie tak, czy jak- inteligent komp i sie dopasowywuje???? :roll:

Opublikowano

1. wskazania komputera to tylko wskazania szacunkowe + standardowe odliczanie kilometrów, czasu.

2. wymieniając hamulce i kasując inspekcje pokazuje CI założmy 60 kkm, ale w zalezności od trybu jazdy ta wielkosć moze sie zmniejszyć albo zwiększyć. U mnie po jednym dniu jeżdzenia na torze serwis hamulców zmniejszył się o ok 8 kkm.

3. Do hamulców zaglądamy co pół roku wymieniając koła zimowe/letnie i patrzymy na grubość klocków, tarcz. Stara metoda jest najlepsza. To nie prom kosmiczny NASA

4. BMW nie zaleca wymieniać oleju częsciej niz pokazuje "odliczarka" w kompie? A niby czemu? Zepsuje się coś?

5. Wskazania komputera odnośnie spalania można skorygowac. Poszukaj wątku o ukrytym menu. Choć jak nie wiesz jak działa menu serwisowe w aucie to z korygowaniem spalania w ukrytym menu dałbym sobie na Twoim miejscu spokój.

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv