Skocz do zawartości

520i, 95r. - sporadycznie nie odpala, Co robic?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Pacjent: e34 Touring, m50b20TU + gaz stag300+, rocznik: 10/1995

jak w temacie, dzisiaj, pierwszy raz pojawil sie problem z odpaleniem samochodu. Zdarzylo sie to juz dwa razy.

Proba odpalenia - w ogole nie kreci rozrusznikiem. Po przkreceniu na zaplon, wszystkie kontrolki sie zapalaja i odpowiednie gasną.

Samochod bez problemu odpala na "pych" czy na zaciąg.

Jak juz odpale bmw, to pozniej bez problemu odpala.

W ogole dzisiaj zauwazylem dziwne zachowania. Nigdy wczesniej nic takiego lub innego sie nie zdazylo.

1. Rano zauwazylem, ze nie przelaczyl sie na gaz, gdzie wskaznik temp silnika byl na pierwszej bialej kresce. Zgasilem. Odpalilem od razu i przelaczyl sie na gaz, jakby nigdy nic.

2. Po przejechaniu 30km, zgasilem fure. Po 5 min wsiadlem, odpalilem, a tu obroty na 2,2tys, pofalowaly... i juz nie pamietam czy sama zgasla, czy ja zgasilem. Drugie odpalenie: weszla na obroty i od razu zgasla. Teraz juz nie pamietam, czy zapalila za 3 czy za 4 razem. Jak juz odpalila, to normlanie, jak zawsze, bez zadnego problemu.

Dodam jeszcze, ze ta bmw posiadam od 2 m-c i w tym okresie nigdy nie miala problemu z odpaleniem. Temperatura zewnetrzna tez nie robi jej roznicy.

Pod komputer nie dam rady jej podlaczyc, dopiero za 2-3 tyg. bede mial taka mozliwosc.

Gdzie szukac problemu?

Pozdrawiam

Opublikowano

Nie mam od kogo podmienic.

To dlaczego bez problemu odpala na popych?

Jak pierwszy raz mi sie to zdazylo to zdjalem klemy, zwarlem, itd. - Nie pomoglo