Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :D

Mam taki problem w mojej E46 99r. Lampy mam bez soczewki ale przy każdym odpaleniu silnika światła wykonywały ruch góra - dół, dzisiaj zauważyłem, że lampa od strony kierowcy się nie rusza i świeci w ziemie. Silniczek wydaje dźwieki tak jakby normalnie pracował ale klosz lampy nie drgnie ? Czego to może być przyczyna ? Dzięki za pomoc :)

Opublikowano

witam

trzeba sprawdzić czy silnik regulacji działa (może wydawać dzwięki natomiast trzeba sprawdzic czy cięgno regulacji wysuwa się i chowa )

sprawdzić czy zwierciadło nie wyskoczyło z zaczepu

Opublikowano

Dzięki :D

Dzisiaj rozebrałem lampe nawet odbłyśników nie zdejmowałem i lampa się już poziomuje :D Same sie naprawiło :D

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam :D

Mam taki problem w mojej E46 99r. Lampy mam bez soczewki ale przy każdym odpaleniu silnika światła wykonywały ruch góra - dół, dzisiaj zauważyłem, że lampa od strony kierowcy się nie rusza i świeci w ziemie. Silniczek wydaje dźwieki tak jakby normalnie pracował ale klosz lampy nie drgnie ? Czego to może być przyczyna ? Dzięki za pomoc :)

Witaj kolego,

e46 2000 r. Przyczyny nie znam, ale miałem dokładnie to samo zjawisko. Kręciłem pokrętłem regulacji w tą i z powrotem i nic... ruszała się tylko prawa lampa. Już kombinowałem jak się za to zabrać następnego dnia bo było już ciemno. Auto postało noc w garażu i "zmądrzało". Następnego dnia przed zabraniem się za rozkręcanie czegokolwiek pokręciłem regulacją i wszystko było w porządku :P .

Jedyne co mi przychodzi na myśl, to w dniu kiedy lampa się zawiesiła czyściłem wnętrze. Może za mocno potraktowałem pokrętło od regulacji cokpit sprayem i gdzieś dostała się wilgoć?? Wygląda na to że przez noc odparowało.

Jak u Ciebie ta dolegliwość?? Powtórzyła się??

Dzięki za odpowiedź,

Pozdrawiam