Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam bmw posiadam od niedawna jak je kupiłem tylko chodziło na benzynie ponieważ po odkręceniu butli z gazem gaz uciekał w miejscu co jest filterek wymieniłem oring i już chodzi na gazie nie ucieka. Ale spalanie gazu jest bardzo duże około(18l) nie przekraczam 2-3tys i jest jeszcze takie dziwne zachowanie schodzi bardzo długo z obrotów np dam gazu tak do 4 5tys to spada tak do 2,5 zatrzymuje się na chwile i tak bardzo powoli na 1tys potem troszkę ponieżej zdarza mu się też trochę falować na obrotach doradźcie co może być przyczyną.
Opublikowano
Kolego najlepiej podjedź do kogoś kto się zna na tym , sam jak miałem auto w gazie to były czasami problemy z gazem wiadomo jak to gaz i problem miałem bardzo podobny do twojego ale tam pomogło przeczyszczenie przepustnicy oraz wymiana kabli i świec :) ale zawsze jak pojechałem do zakładu chłopaki od gazu pomagali albo za darmo albo za śmieszne pieniądze :wink: ,zobaczą co i jak i Ci wszystko powiedzą :D
Opublikowano
Nie pomogę tobie w zlikwidowaniu problemu ale mi na sekwencji na krótkich odcinkach do 4 km potrafi wciągnąć do 13l. w takiej pogodzie jak teraz mamy (latem max 10,5l) Bieg zmieniam tak między 4 a 5 tyś obrotów. Do tego trzeba doliczyć z 2l benzyny. Zmieniając bieg miedzy 2 a 3 tyś obrotów mieszczę się w 11l gazu czyli nie wiele mniej. Poza miastem nigdy nie testowałem spalania. Mieszkam w mieście 40 tysięcznym i światła tu są co 200 metrów. Ten post napisałem tylko dlatego żebyś sobie porównał z moim bmw.
Opublikowano
18l To jest taki minimum i to przy bardzo emeryckiej jeździe. Jak jadę np na 3 biegu 2 tys obr to na czasowym spalaniu jest pokazane ponad 20l
Opublikowano
jezeli objaw wystepuje tylko na gazie, a najprwdopodobniej tak jest, bo nei napisales ze masz problemy na benzynie, to najlepiej napisz na jakims forum lpg, a jeszcze lepiej zrobisz jak pojedziesz do warsztatu lpg niech Ci naprawia instalacje i tyle