Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, próbuję odpalić inpę na Win7. Instalacja przebiegła pomyślnie, lecz wyskakuje błąd:

http://img845.imageshack.us/img845/8079/inpa.png

Na innym komputerze (win XP) próbuję odpalić inpę i działa, lecz nie działa diagnostyka silnika, wyskakuje błąd :

EDIABAS-Error

ApiResultText: Error #100

SYS-00100: INITIALIZATION ERROR

API job error or no such result !

Contnue script processing ?

Po klikni eciu na TAK wyskakuje ponownie ten komunikat, aż nie kliknę NIE.

Już całe google przeczytałem chyba i nic mi nie pomogło...

Opublikowano
Już to odpalałem, mam ADS. tylko wyskakuje na chwilkę czarne okno i się chowa. w tym .ini mam poustawiane tak jak niby ma być. Co do systemu XP to podejrzewam że zły silnik wybierałem, bo mam 2.0D który był ukryty w języku eng. Jutro to sprawdzę.
Opublikowano

Czesc, mam ten sam problem w e46 325ci. Nie mogę połączyć się z silnikiem. Wejście mam OBD2 pod kierownicą. Wyskakuje mi ten sam komunikat. Jak uporać się z tym problemem?

EDIT:

Mam na myśli komunikat :

EDIABAS-Error

ApiResultText: Error #100

SYS-00100: INITIALIZATION ERROR

API job error or no such result !

Contnue script processing ?

Opublikowano
u mnie wychodziło na to że ze złym silnikiem się komunikowałem, używam wersji angielskiej więc jeśli też jej używasz to znajdź plik INPA\cfgdata\e46 i w DESCRIPTION jest ENTRY, musisz pousuwać cudzysłów jeśli masz przed `ENTRY tak żeby zostało samo ENTRY i teraz będziesz miał więcej silników. A jeśli dobry silnik wybierałeś to ja nie wiem w czym masz problem.
  • 8 lat później...
Opublikowano

Witam

Podane się pod temat

U mnie ten sam błąd kod #100 próbuje połączyć się z silnikiem i ten błąd. Jak wchdze w poduszki to błąd #009. Wszystko zainstalowane prawidłowo port na com1 zmieniony, uruchomione jako administrator w zgodnosci z win xp. Co robię nie tak? Jak w ogóle sprawdzić czy auto łączy się z komputerem?

Opublikowano

nie instalujcie uparcie kabli usb na com1 bo bardzo czesto w laptopie na com1 jest port sprzętowy i wtedy gryzą sie, najlepszy wybor to com9, opoznienie 1.

i jak ktos ma gaz w aucie to tez trzeba pamietac zeby wypinac bezpiecznik ze sterownika gazu.

nie pisze juz o tym ze w obd.ini ma byc com9 a nie np remote czy ads...

sprzedam iCom Next Ori