Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
więc zacznę tak,zrobiłem z jedną felgą tak że ją objechałem papierem 2000 i jak położę pastę aluchrom to będzie to ładnie wyglądało?(oczywiście na pękniętej feldze)
Opublikowano
no ma uszkodzoną felgę (poprzedni właściciel wyrwał z 10cm rantu) i na niej chce spróbować jak to będzie wyglądać,przejechałem ją papierem 2000 i chce ją wyszlifować pastą alu chrom
Opublikowano
ma tą felge uszkodzoną on idzie na złom ,i na niej chce wykonać test próbny , żeby na zepsuć pozostałych.i jak to będzie wyglądać
Opublikowano
no poszedłem dziś do garażu wyszlifowałem felgę papierem 2000 i czy pasta alu chrom będzie dobra? felga stara na złom idzie ale chdziałem sprawdzić ja to na niej wyjdzie
Opublikowano (edytowane)
No to inna rozmowa :lol: Będzie ok.Najpierw trzeba zmyć farbę (klar) z felg,są do tego specjale spraye.Następnie na mokro papier 280,400,600,800,1000,1500,2000,2500 następnie pasta i masz lustro :norty: ,zabieg czasochłonny. Edytowane przez ŁYSY.BMW.E36
Opublikowano
A co ty na sucho jechałeś tym 2000 :?: Na mokro to znaczy,moczysz całą felgę np.gąbką.Następnie bierzesz papier też moczysz we wodzie.I jedziesz zaczynając od najgrubszego 1000 aż do najdrobniejszego 2500,papier ma być cały czas mokry.I następnie nakładasz pastę i polerujesz.
Opublikowano
Co do polerowania szkła nie polecam robić tego samemu.Najprościej będzie,wymiana samego szkła reflektora na nowe.Lub firma która zajmuje się polerowaniem szklanych reflektorów- http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=polerowanie%20szklanych%20reflektor%C3%B3w&source=web&cd=3&sqi=2&ved=0CEAQFjAC&url=http%3A%2F%2Fwww.multiglas.pl%2Fpo-ref01.htm&ei=wjgPT-SiCsaG-waH7LXLAg&usg=AFQjCNEEl7xQmRL6Rwk2itEgvmbroaM21Q.
Opublikowano
ty a zderzaki można polerwać? bo ja mam bmw koloru czarnego a zderzaki są koloru siwego.