Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.

Przeszukałam forum w poszukiwaniu odpowiedzi na moje pytanie lecz nie znalazłam wiec postanowiłam napisać może ktoś pomoże.

Miałam problem z przegrzewaniem się betki na poczatku myślałam że to wiskoza bo jak trzymałam ja na obrotach powyżej 2 tyś spadała temperatura spadł pasek napinający okazało się że pompa wody sie rozpadła wymieniłam ją i pasek na nowe wczoraj wyjechałam z warsztatu zagrzała mi sie i nie dało sie jej schłodzić do tego nie miałąm wogóle ogrzewania wróciłam spowrotem okazało się że musze odpowietrzyć cały układ wszystko zaczeło normalnie działać.Rano sprawdziłam czy nie wydmuchało uszczelki pod głowicą ale plyny są ok lecz dzisiaj mam problem z odpaleniem nie da się wogóle jej odpalic kręci ja rozrusznik ale na tym się kończy odłączyłam czujnik ten przy kolektorze ale to nic nie dało.Co może być powodem tego co się dzieje.A dodam jeszcze że nie mogę sprawdzić w niej co jest nie tak ponieważ nawet w głownym salonie bmw nie mogli się pod nią podpiąć.

Mam nadzieje że ktoś bedzie mógł mi doradzić co dalej może ja blokować.

Pozdrawiam

http://imgur.com/znHCV,WJQnp,bwU61 zdiecia betki ;) tylko już nie ma niektórych mankamentów widoczych na foto np klapka wlewu paliwa jest nowa

Edytowane przez kruszyneczka
Opublikowano
A dziekuję bardzo :) jestem naprawde zaangażowana w swoją laleczke i interesuje sie tym czym jeżdze a pozatym nie ma nic wspanialszego niż jazda betka :)Pozdrawiam
Opublikowano
Odłączyłam go i próbowałam odpalić bez bo niektóre tak mają że jak ten czujnik padnie to jak sie go odłaczy to może zapalić ale akurat nie ten model co ja mam ;/ musze ją na hol wziąśc i do mechanika zaprowadzić;/
Opublikowano
podejrzewam że może to być jakaś błahostka skoro tak nagle się to stało.Może to głupie pytanie a sprawdzałaś ile masz paliwa być może wskazówka się przywiesiła jest to dość spotykany problem
Opublikowano
sprawdz jeszcze przekazniki ktore sa kolo skrzynki bezpieczników, i czy wogole jest iskra, a druga rzecz powiedz czy masz wszystko na siemens czy boscha
Opublikowano

Sprawdź ciśnienie sprężania w cylindrach w momecie gdy auto nie chce się uruchomic.

Po mocnym przegrzaniu, często silnik nadaje się tylko do remontu.

Opublikowano
Z silnikiem jest wszystko ok naszczeście dzisiaj jade z nia do mechanika wiec wszystko mi sprawdzi zastanawaiam sie jeszcze bo mam nie oryginalnego pilota do alarmu i jak ją kupiłam to typ mi powiedział żeby nie naciskac tego mniejszego guzika bo może być problem bo to niby ma zapobiec kradzieży ale k... nie powiedział mi nic o tym jak bym niechcacy nacisnela co mam zrobic jak by mi nie chciala odpalic dopiero sobie to przypomniałam bo kupiłam ja juz jakis czas temu już sama nie wiem co może być tego przyczyną pierwsza myśl moja to była taka że może tłoki spuchły ale nie silnik przetrwał
Opublikowano
Dajcie spokój wyszłą teraz taka maskra ze szok mechanik nie miał czasu narazie do niej zajrzeć dzisiaj mi odpalila wiec pojechałam nia sie przejechać i kur... jak trzymam ja na obrotach to jeszcze w miare jedzie gorzej jak staje i obroty jej spadaja i gaśnie potem jest problem ją odpalić słychać bardzo głośno jak chodzi pompa wody ale dodatkowo słychać jakiś dziwny zgrzyt jak ją kręce rozrusznikiem oj ogólnie daje dziwne odgłosy z pod maski ale tak sie dzieje od czasu wymiany pompy wody zastanawiam się czy on coś tam nie spi.....
Opublikowano
Nie napisałam hehe bo strasznie zalatana byłam hehe jak mi ją zagotowało po wymiane pompy wody to zalało mi czujnik położenia wału wiec tak jak pisałam z resztą od początku silnik igła hehe ;)