Skocz do zawartości

Wtyczka do halogenów, kolor kabli 316

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem e36 z halogenami, ale nie są podpięte szukałem jakiś wtyczek obok nich ale nie znalazłem.Dzisiaj przypadkiem koło akumulatora znalazłem dwie wtyczki tak jakby pasowały do halogenów, ale nie wiem czy to to czy nie to.Tu pojawia się moje pytanie, jakie kolory kabli szły do halogenów? U mnie jeden jest żółto-zielony a drugi jest brązowy.

Pzdr

Opublikowano
kolor kabli nie ma znaczenia aby byl + i - i napiecie. Halogen nie ma okreslonej polaryzacji wiec mozesz go podlaczyc jak chcesz. Najlepiej wlacz przycisk halogenow podepnij miernik albo zarowke na kablu i bedziesz wiedzial co i jak. Pozdrawiam
Opublikowano

Sprawa też dotyczy sedana.Dzięki za podpowiedzi, w wolnej chwili sprawdzę i dam znać co i jak:)

Pzdr

Opublikowano
Sprawdzałem "probówka" i po włączeniu halogenów nie ma prądu w tych wtyczka, okazuje się że to nie od halogenów.We wtorek wstawiam ją na warsztat to i to mi prześwietlą.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Odebrałem samochód z warsztatu no i okazało się, że przewodu były właśnie ukryte gdzieś w zderzaku, teraz wszystko gra.
  • 1 rok później...
Opublikowano

Witam, podepnę się bo to podobny wątek a gdzie indziej nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie.

Otóż mam halogeny w zderzaku i mam wtyczkę pod maską, białą jak na zdjęciu. Ta wtyczka włącza halogen (sprawdziłem to podłączając na chwilę luźne przewody), niemniej ona nie pasuje do lampy, jest za mała.

Wie ktoś co może być nie tak? Jak szukam wtyczek do halogenów, to znajduję tylko takie same białe.

Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki.

Jacek

http://www.without.art.pl/temp/BMW/halogen.jpg