Skocz do zawartości

Nie działa nawiew, sterowanie wyświetlaczem 4:3 i inne.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panel klimy działa, klapki działają tylko wiatrak nie działa - bezpieczniki dobre. Dodatkowo cały czas świeci poduszka na zegarach oraz nie działa gałka od wyboru opcji na monitorku, nie włącza się radio, oraz na wyświetlaczu nie ma opcji DSP oraz telefon. Telefon działa ze słuchawki, a także dzwięk telefonu słychać w głośnikach. A dziś monitor zaczął sam się wyłączać, aby ponownie go aktywować muszę nacisnąć przycisk z rysunkiem zegara. Wyświetlacz odpala a po jakimś czasie znów gasnie.

Dodam że auto jest w serwisie (naprawa blacharska), przed oddaniem wsio działało, blacharz powiedział że bardzo słaby aku jest. Czy te wszystkie objawy mogą mieć związek właśnie z akumulatorem ?? Auto niby odpala więc trochę prądu jest.

Jakieś sugestie ?

Opublikowano
miałem podobny przypadek, i dokładnie tak jak piszesz, naprawde nie mogłem uwierzyc ze przyczyna okazał sie słaby akumulator ,auto narmalnie zapalało jak na dobrym aku, a procz wymnienionych przez Ciebie objawow , czasami migały swiatła mijania zaswiecała sie poduszka czasem abs, wymieniłem aku na nowy i wszystko zaczeło działac poprawnie , wiec zaczał bym od podmianki na jakis dobry sprawdzony akumalator lub wymiana na nowy ,jesli to nie pomoze to wtedy zostaje dobry elektronik , moze ktorys modem jest uszkodzony..... ale najpierw sprawdz na innym dobrym aku o odpowiednich parametrach do tego auta lub na nowym ,mysle ze na 90 procent to jest przyczyna