Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W chwili obecnej w kole kierownicy mam tylko zaślepkę. planuję założenie nowego airbagu. na allegro chodzą od 200 do 800 zł. Czy warto skusic się na taka ofertę, czy jedynym rozwiązaniem pozostaje ASO? :?

[email protected]

BMW - Best of My Women
Opublikowano
Na giełdach samochodowych są ludzie którzy zajmują się sprzedażą poduszek.Większość z nich dobrze siedzi w temacie i daje gwarancje na zakupiony u nich towar.
Opublikowano
W BMW system Airbag jest o tyle dobrze rozwiązany ,że odpalona poduszka w kierownicy nie uszkadza taśmy. Odpalenie poduszki nie jest jednoznaczne z "odpaleniem" napinaczy(w E36 napinacze są mechaniczne , a nie pirotechniczne). Sterownik Airbagu(sensor) jest wielokrotnego użytku i wystarczy wykasowac błąd np.KTSem.
Opublikowano
A jeśli chodzi o e39 rok 99-2000 to jak to jest z poduchami

Z poduchami jest tak samo , napinacze są pirotechniczne.Chyba od 2001 roku weszly poduszki dwuładunkowe ,ale na ten temat niech się wypowie ktoś kto lepiej w tym siedzi.

Opublikowano

(marcinpb) wiesz cos wiecej o tych napinaczach w E36? Mniej wiecej jak to dziala?

Pozdrawiam i przepraszam ze troche nie na temat

Opublikowano
Nigdy napinacza nie rozbierłem bo nie miałem takiej potrzeby.O ile dobrze pamiętam jest na stałe połączony z konstrukcją siedzenia linką stalowa/cięgłem. Gdy "odpala" zmniejsza swoją długość , co powoduje skrócenie pasa bezpieczeńtwa