Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Podczas jazdy zapala mi sie kontrolka silnika i wyskakuje komunikat high engine load (cos w tym stylu), samochód praktycznie przestaje jechac. Jak wyłącze silnik odczekam chwile i zapale ponownie wszystko wraca do normy. Zdarzyło mi sie to juz dwa razy w odstepie około 2 tygodni. Boje sie że to cos poważnego. Proszę o pomoc, jakies podpowiedzi.

Z góry bardzo dziekuje.

Opublikowano
Objawy i komunikat typowy do "niepalenia" na któryś cylinder - o przyczynach dowiesz się po podłączeniu po komputer. A w ciemno zacznij od sprawdzenia świec i cewek.
Opublikowano
Dzisiaj kontrolka silnika pali sie na desce cały czas choc w service (w idrive'ie) nie mam jakiegokolwiek komunikatu. Podłączenie pod kompa mam umówione dopiero na wtorek. Niby silnik pracuje normalnie. Nie wiem czy mam jezdzic nim dalej, boje sie, że dojdzie do jakiejs powaznej awarii. Choc samochód potrzebny na codzien.
Opublikowano
który rocznik auta? widze, że jesteś z Łodzi, jeśli auto do 2007 r to moge podłaczyć swoim kabelkiem i dczytać błędy INPĄ, odezwij się na priv

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

• 1 miesiąc temu...