Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam w.w. auto, na tą chwilę 300 tys przebiegu, w tym z 100 tys na gazie, olej wymieniam co 15 tys, moje pytanie dotyczy maksymalnych przebiegów jakie osiągnęliście bez remontów silnika czy skrzyni ???
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

e30 318 m40. 310 tyś, kompresja lekko ponad 12, ciśnienie smarowania książkowe. Olej co 8-10tyś. Nie szukuję się na powazny remont. Krążą słuchy ze m40, przy regularne wymienie oleju robi 500tyś bez robienia pierścinie i panewek. W skrzyni slyszę już łozyska, wiec pownno się to zrobić, ale chyba poczekam aż hoinka mi wyskoczy bokie,

PZDR>

Opublikowano

Bardzo dziwne pytanie.

Na żywotność silnika składa się masa elementów.

- Zalewane płyny

- Eksploatacja, indywidualny styl jazdy

- Jakość wymienianych podzespołów oraz zalecany przedział czasowy w jakim są wymieniane.

tel. 514.99.46.99
Opublikowano
Witam , kolego co do m40 to nie jest tak żle, żywotność, oto jest pytanie, na to właśnie składa się dużo rzeczy, ale słuchaj ja posiadam takowy silnik w swoim aucie tj bmw e36 m40b18 rok produkcji 1992 bez gazu, i powiem tobie tak na dzień dzisiejszy najechane 480 tys km,jak myślisz dużo ,oleje wymieniane co 10 tys max, robione było alternator, rozrusznik, pompa wspomagania, noi przy 450 tys wymienione zostały popychacze, pastylki, dzwignie zaworowe, czyszczona magistrala olejowa, czujnik temperatury na komputer, dość. Jak dla mnie na 9 lat użytkowania to bardzo mało, nadmieniam że co do zawieszenia to różnie bo stan naszych dróg to daje wiele do życzenia. Moim skromnym zdaniem bardzo wdzięczny silnik, pzry dobrej obsłudze rocznej można duuuużżżoooo polatać ,pozdrawiam Tomasz. :cool2: :cool2: :cool2: