Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

[E83] Mam problem z czujnikami parkowania przód-tył, raz działaja raz nie.Wyczytałem, że jeżeli jakiś czujnik jest uszkodzony lub zawilgocony to nic nie działa.Czy one są połączone szeregowo?, moim zdaniem nie. Może problem tkwi w module?. Gdzie jest ten

moguł umieszczony.

Pozdrawiam

Wojtek

Opublikowano

Moduł jest okolicach akumulatora ale zazwyczaj to wina czujników, gdyż wystarczy jeden nie działający a cały modul sygnalizuje błąd.

Łatwo to sprawdzić ,stacyjka na zapłon, wrzuć wsteczny bieg, przystaw ucho do każdego czujnika, w sprawnym czujniku słychać cykanie.

Mam dwa do wymiany , jednak przed zamówieniem chciałem upewnić sie czy to aby napewno wina czujnika, podpinając je w miejsce sprawnych.

Niestety nie wiem jak je wyciągnąć bez ściągania zderzaka. Może ktos pomoże ?

Opublikowano

U mnie wszystkie cykaly ale i tak na przemian przednie i tylne pikaly. Okazalo sie ze 2 sa za mocno pomalowane i odczytywaly tylko na odleglosc 1.5m zamiast 2.5.

Nie wymienilem tak sprzedalem auto.