Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Napotkałem na problem, wcześniej miałem radio Renault g5, i zasilanie\sygnał na ori wzmacniacz szedł jako antena elektryczna z radia no i to grało. Ogólnie mam instalacje przerobioną na kostki ISO a nie BMW, i nic nie musiałem przerabiać żeby to g5 grało. Teraz kupiłem Sony cdx-gt310 i nie szedł sygnał na głośniki czyli wzmak bmw się nie załączał. No to podłączyłem przewód z radia (sygnał na wzmacniacz) do przewodu białego-wzmacniacz BMW, no i to grało ale przestawało kiedy wysuwałem płyte (trochę dziwne ale coś ten sygnał musiał przygasać wtedy czy coś i już nie grało), musiałem wył i wł radio.

Wtedy przełączyłem biały przewód (wzm. BMW) do Czerwonego (+12) no i wtedy już wszystko było jak powinno, tylko nie pomyślałem, że spowoduje to że wzmak bmw będzie cały czas włączony no i padł aku.

No i teraz pytanie, jak to podłączyć? może do żółtego? czyli jak by po stacyjce? (no właśnie czy w BMW żółty to stacyjka? bo przy prawidłowym podłączeniu zółty>żółty czerwony>czerwony radio nie wyłącza się kluczyku)

Do anteny elektr? tylko nie wiem czy to nie będzie to samo co z "sygnałowego na wzmak z radia" czyli po wyj. płyty przestanie

trochę namieszałem ale mam nadzieje że udało wam się zrozumieć :)

http://img338.imageshack.us/img338/4369/sygnaturka2w.jpg