Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Niedawno kupiłem BMW E46 2000r. i mam do niej 2 kluczyki: jeden oryginalny po lifcie z pilotem (niedziałającym) i jeden dorobiony bez pilota (nie w ASO). Chciałbym naprawić pilot w kluczyku. Znalazłem na forum fajną pomoc polegająca na wymianie akumulatorka w tym kluczyku. I tu mam pytanie czy po wymianie tego akumulatorka nie będzie problemu z odpaleniem auta z drugiego kluczyka bez pilota, czy coś się nie rozkoduje. Nie jestem fachowcem w tej dziedzinie więc proszę o wyrozumiałość.

Z góry Wielkie Dzięki.

• 1 rok później...
Opublikowano
Nic się nie rozkoduje. Jeżeli uda Ci się naprawić pilot to powinno działać. Do odpalenia auta potrzeba klucza z kostką immobilisera i to wszytko. Kluczyk po naprawie zakodujesz wg instrukcji tj. Włączyć zapłon wyjąć kluczyk, wcisnąć zamykanie bądź otwieranie (różne wersje - obie spróbować) i trzymając ten przycisk kliknąć 3 razy otwieraniem (bądź zamykaniem zależy co zadziała) po czym puścić przytrzymywany przycisk. Auto powinno się zamknąć i otworzyć.