Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Święty Mikołaj kupił mi na allegro mapę Polski. Niestety po włożeniu płyty do czytnika, na ekranie mam komunikat, że nie włożyłem płyty. Co może być nie tak, dodam, że mam też oryginalną mapę Francji i tą płytę czytnik widzi bez zastrzeżeń.

Moja furka to e39 z XI 1998r z fabryczną navi z małym monitorem.

Czy jest to wina płyty, czy przed włożeniem płyty muszę coś poprzestawiać w ustawieniach?

Pozdrawiam,

Piotrek

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Wszystkie mapy Polski do BMW są "rżnięte", a kopiować trzeba umieć ... - jeżeli inne mapy chodzą, to problem jest w płytce mapy Polski. Ewentualnie może sam czytnik może mieć zanieczyszczony laser i dlatego z kopiowanymi CD ma problem, ale to jest raczej rzadki przypadek. Ewentualnie prosze o kontakt na priv. to coś postaram się pomóc.

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

Problem rozwiązał się sam: sprzedawca z allegro przysłał kolejną płytkę, a ta działa bez zarzutu. Mapa ta ma wiele "czarnych dziur", ale i tak lepsze to niż nic, w sumie - fajna zabawka. Dodam, że nic nie musiałem pozycjonować, nic nie ustawiełem, dokładność określania pozycji samochodu od razu była bardzo wysoka.

Wielkie dzięki Sebast za chęć pomocy.

Pozdrawiam,

Piotrek