Skocz do zawartości

320i kawa z mlekiem w gumie przepływomierza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://img256.imageshack.us/img256/1376/20111227650.jpg

Auto ma kilka miesięcy, sprzedający twierdził że uszczelka pod głowicą była wymieniana.

Płyn chłodniczy- zalewam na stan ale i tak po kilku dniach poziom się obniża, ale kontrolka się nie zapala, obniży się i już dalej nie ginie, nie wiem o co z tym chodzi :|

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jeździsz duż o czy mało? Taki szlam dobrze nie wróży, nawet jak byś wiecej stał niż jeździł.

PZDR>

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Masz gaz? Raczje wróży to źle, albo uszczelka padła lub pęknięta głowica lub w jakieś inne przyczyny...niedrożna odma...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdź czy nie masz jakiś wycieków, ten szlam może być od gazu. USuń go, wyczyść przepustnicę i zobacz jak szybko się pojawi. Odmę też wyczyść. Sprawdź czy nie przybywa oleju a w spalinach czy nie czuć woni płynu chłodczniczego. Ale jak nie masz problemów z temperaturą to raczje bedzie tylko jakiś wyciek.
Opublikowano

Uszczelniacz być może jakiś był lany, na pewno nie za mojej kadencji, chociaż wątpie bo chłodnica raczej jest cała.

Przepływomierz wygląda dobrze.

Oleju nie przybywa raczej gdzieś go gubi, bo czasami pod samochodem pojawiają się plamy oleju.

Ta odma gdzie się znajduje?

Z temperaturą nie mam problemów.