Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Mam problem z temeparaturą gdy na dworze jest teraz np +3 to mi na wyświetlaczu pokazuje -11 stopni. Z tego co wyczytałem na naszym forum to czujnik jest w nadkolu od strony kierowcy. Nadkola nie odkręcałem jednak wyczaiłem pod maską jakiś przewód który wychodzi wydaję mi się z wiązki światła....Taki cieniutki kabelek z maleńką wtyczką 2 pinową.....Nie wiem od czego to może być.

Z tego co wiem to ten czujnik nie tylko informuje o temp ale spełnia jeszcze kilka ważnych " funkcji " i zalezy mi na tym zeby działał.

Opublikowano

Witam.

Po pierwsze dobrze zatytuluj watek...

A co do problemu. Jesli pokazuje Ci -11oC to czujnik najprawdopodbniej jest podpiety. Jak czujnik jest odpiety to pokazuje -40oC.

Problem moze dotyczyc kabli. U mnie jak np na dworze bylo z -2 to na kompie pokazywalo mi 14 stopni. Wjechalem na kanal chcialem wypiac czujnik z wtyczki ktorej nie bylo.., Poprostu na krotko bylo zrobione i dzialac to nie mialo prawa. Czujnik ma 2 piny. Jak wjedziesz na kanal albo poprostu wystarczy sie polozyc przed autem i od strony kierowcy znalezc taki maly bolczyk plastikowy. znajduje sie on pod zderzakiem. Mowia ze zjanduje sie w nadkolu bo tak jest tyle ze to jest takie jakby przedluzenie nadkola. Predzej znajdziesz jak powiem Ci ze znajduje sie pod zderzakiem. Jest wsuwany w takie okragle kolko.

Sprawdz czy go masz. Wydaje mi sie ze jest. Bo ja jak u siebie odpialem czujnik to od razu pokazalo -40.

N|Sa dwie opcje albo kable albo czujnik sie konczy.

Zakladalem nawet temat w sprawie czujnika ktory jest widoczny na 1 stronie... Wystarczy troche poszukac.