Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich miłośników bmw :)

Mam problem z samochodem ... nie wiem co sie dzieje jezdze po mechanikach i zawsze to samo ...

A teraz problem posiada BMW E46 2003 r z gazem .... co jakis czas zapala mi sie kontrolka check( nie wiem czy dobrze napisalem ale chodzi o ta z silnikiem) wtedy silnik zaczyna falowac... po jakims czasie niby jest ok ale kontrolka pali sie nadal . Co jakis czas czuj w srodku gaz ;/ nie wiem co to jest co jade do mechanika ( koles polecony mi przez znajomych ma dobra renome -ogolnie sympatyczny gosc) no ale jak mi wykasuje blad to po ok 1000 km pojawia sie ten sam objaw ... wczesniej jezdzilem do "pana X" ktory mi spartolil robote ;/ (nawiercil kilka dziur w silniku jako podcisnienie ... tzn co jezdzilem to dodawal nowa a stara zaslepial) no ale nie o tym teraz. Zostala wymieniona wersja oprogramowania na nowsza , pozniej niby okazalo sie ze to problem z cewka na 4 tloku -takze zostala wymieniona, kolejnym razem mialem wyregulowana mape wtryskow ( cos takiego niby) ogolnie bylo ok no ale po pewnym czasie dalej to samo ;/ A I TERAZ NAPISZE O CO CHODZI Z POJEMNOSCIA ... w dokumentach mam wbite 1,8 ccm jednak jak kupowalem filtro oleju i powietrza od 1.8 nie pasowal a dobry byl od 1.6 ! i teraz czy to jest mozliwe od tego ze jest to moze inna pojemnosc a oprogramowanie jest zainstalowane pod inna poj.? Prosze was o pomoc. JESZCZE MIALEM TAKI OBJAW ze gaz sam sie wylaczal a jak go chcialem przelaczyc to nie szlo.

Opublikowano

Po pierwsze to napisz jaką masz instalację bo ich rodzajów jest teraz tyle ile rodzajów opon

Napisz jaki masz reduktor wstryskiwacze jaki silnik

Zrób zdjęcia umieść na fotosiku i wklej linki tutaj bez tego nikt Ci nie pomoże

Gaz ustawia sie do czasu wtrysku i obciażenia, a nie do pojemności

Jak po montarzu gazu zapalas ie chceck engine a twój fachowiec tylko kasuje błąd, to na piśmie zażądaj usunięcia usterek lub demontażu instalacji i zwrotu pieniędzy później do rzeczoznawcy i do sądu jak już odzyskasz kasę to jedz do kogoś kto wie jak się zakłada gaz, a nie do jakichś kowalów i drwali, co do kazdego samochodu ładują jeden zestaw i zeby tylko taniej o 100zł niż konkurencja.

Opublikowano
Dzieki za odpowiedz. Postaram sie zrobic zdjecia jak najszybciej i opisac to co napisales. NIe bede pisal w ratach zrobie foty opisze i wstawie ;) ale to jutro raczej poniewaz dzis nie mam dostepu do aparatu:D Wesolych swiat ;)