Skocz do zawartości

316 Problemy z ogrzewaniem -brak ogrzewania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ogólnie to jestem tutaj nowy, dopiero co zaczynam moją przygodę z BMW, i niestety zaczynam ją już od usterek..

Jestem posiadaczem BMW e36 316i coupe. Kupiona za grosze ładna zadbana ale niestety ciężko jest nią jeździć ponieważ ogrzewanie nie grzeje. Całkowicie go brak. Posiadam klimatronik wersji : http://www.fotoszok.pl/upload/0e4be840.jpg i tue zaczyna się zagadka. Mianowicie:

- ogrzewanie włączam na maksymalny bieg wiatraka i niestety chodzi tylko na tym najsłabszym.

- temperatura silnika jest w normie ale nie leci ciepłe powietrze, ani gdy stoję w miejscu, ani również gdy jadę ( bez względu na prędkość )

I tu nasuwa się teraz pytanie co jest przyczyną tej usterki? Kupiłem to auto bo podobało mi się z dziewczyną ale no ciężko ją ogrzać w aucie w którym nie działa ogrzewanie..

Poradzicie coś ?

Pozdrawiam, KaraS

Opublikowano

Sprawdzona metoda - koc na nogi pięknej i jedziesz. Przetestowałem i działa. Koc przydaje się w różnych samochodowych sytuacjach ;)

a na poważnie, to mi to wygląda na walnięty przełącznik. Jeśli coś by było nie tak z nagrzewnicą, to nie grzałoby w ogóle, więc z całego układu pozostaje tylko pokrętło. Warto wyciągnąć i obejrzeć czy układ jest OK.

Sam jestem średnim elektrykiem, więc gdyby co poprawcie mnie ;)

Opublikowano

No ok, jutro bede ja elektrykiem i sam będę próbować. A jeśli ktoś coś wie na ten temat proszę o wypowiedzi :)

A co moze być nie tak jesli nie działa podgrzewanie tylnej szyby?

Opublikowano

przycisk, wiązka, przełącznik, styk przy samej szybie.

U mnie styk zaśniedział. wyjąłem, przetarłam pilnikiem. Jak ręką odjął.