Skocz do zawartości

gdzie jest czujnik od predkosciomierza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam pytanie czy wie ktos moze gdzie sie znajduje czujnik od predkosciomierza w e36 compact? bo raz idzie licznik a raz nie to sie dzieje podczas jazdy a co za tym idzie jak nie dziala to wycieraczki tez nie dzialaja i sa tylko czasowe albo najszybszy bieg zreszta wiecie sami jak to jest jak sie jedzie ponizej 15 km/h ja mysle ze to czujnik cos swiruje albo nie wiem co jesli macie jakies pomysly piszcie bo nie wiem ile jade hehe
Opublikowano
tam z tylu w moscie wychodza mi jakeis 2 kabelki kiedys widzialem tyle ze one za jakas plastelina czy silikonem zalepione ktos widocznie juz tam grzebał a stało mi sie to gdzies 1 dzien po tym jak bys mi e tył wiechał moze cos tam nie łaczy?
Opublikowano
chodzi mi o to ze licznik zacząl swirowwac jeden dzien po tym jak bus mi w tyl dsamochodu wjechal moze cos sie tam rozlaczylo. a pytam czy w moscie patrzac od tylu auta czy tam jest ten czujnik kolo korka od sprawdzania czy wlewu oleju?
Opublikowano
chodzi mi o to ze licznik zacząl swirowwac jeden dzien po tym jak bus mi w tyl dsamochodu wjechal moze cos sie tam rozlaczylo. a pytam czy w moscie patrzac od tylu auta czy tam jest ten czujnik kolo korka od sprawdzania czy wlewu oleju?

Witaj :D .Mi też inny samochód wjechał w tył mojego compacta i też zaczął szwankować licznik ,okazało się że jest do wymiany właśnie ten czujnik obrotów wału w tylnim moście,jesli będzie też tak u Ciebie to poszukaj go na allegro tam aktualnie jest w sprzedaży wiele rozbitych compactów sprzedawanych na części. Jednak sprawdz u siebie ten czujni może tylko kabelek się poluzował lub wystarczy przeczyścić styki i zacznie działać ,jeśli nie to zacznij szukać innego ,tak jak pisałem powyżej.Powodzenia :cool2:

Jeśli BMW jest chorobą ,to ja nie chcę wyzdrowieć.

Mój mały czarny Diabełek 323Ti compact

Opublikowano
mozliwe a ile gdzies kosztuje taki czujnik bo nie iwme czy jakby byl walniety to zglaszac to jeszcze do warty zreby to uwzglednili przy odszokdowaniu jesli to mala kwota ot nie ma sensu. moze to tylko kabelek bo ja tam tyl mam tylko delikatnie uderzony
Opublikowano
usterka naprawiona dzis wszedłęm do kanału i okazalo sie ze kbaelek trzymał sie tylko naizolacji i nie bylo styku wiec kabalek na nowo przylutownay eszystko gra :) dzieki za pomoc
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
usterka naprawiona dzis wszedłęm do kanału i okazalo sie ze kbaelek trzymał sie tylko naizolacji i nie bylo styku wiec kabalek na nowo przylutownay eszystko gra :) dzieki za pomoc

Skoro znalazłeś usterkę, to trzeba było tak zostawić, zgłosić do ubezpieczalni (jak całą szkodę zgłosiłeś) i za to również skasować. W końcu to Twój czas poświęciłeś na naprawę...

Kai