Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Wiem ze było x..... razy ale

Dzia podszas jazdy zapliła mi sie ta kontrolka -podobno to jest od klocków ale pytam dla upewniwnia sie.

Pytanie dotyczy czy dlugo moge tak jezdzic???? (100-200km???) i jak to jest z wymian czy trzeba jekies specjane klocki z czujnikiem?

z góry dzieki za podpowiedz

pzdr

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//images2.fotosik.pl/8/lftc6w8a6s6aaeo0.jpg

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//images3.fotosik.pl/8/t0lyb96eaatc9czt.jpg

Be eM Wu
Opublikowano

Witam ,a więć kontrolka która ci się świeci to kontrolka od zużywających sie okładzin hamulcowych.Nie musisz natychmiast ich wymienić mają one pewną tolerancje.Jest to tylko sygnał dla Ciebie że czas pomyślec o ich wymianie na nowe.

Czujniki zuzycia klocków znajdują się tylko z jednej strony przy lewym przednim kole oraz przy prawym tylnim.

Najlepiej jak kupisz klocki hamulcowe z czujnikami ,jeśli kupisz je bez czujników to same czujniki koszt około 20zł.

Pozdrawiam:cool2:

Jeśli BMW jest chorobą ,to ja nie chcę wyzdrowieć.

Mój mały czarny Diabełek 323Ti compact

Opublikowano
Witam ,a więć kontrolka która ci się świeci to kontrolka od zużywających sie okładzin hamulcowych.Nie musisz natychmiast ich wymienić mają one pewną tolerancje.Jest to tylko sygnał dla Ciebie że czas pomyślec o ich wymianie na nowe.

Czujniki zuzycia klocków znajdują się tylko z jednej strony przy lewym przednim kole oraz przy prawym tylnim.

Najlepiej jak kupisz klocki hamulcowe z czujnikami ,jeśli kupisz je bez czujników to same czujniki koszt około 20zł.

Pozdrawiam:cool2:

Dzieki :cool2:

pzdr

Be eM Wu