Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jakies 2 lata temu kupilem interfejs do mojego E53. Generalnie uzywalem do tej pory bez zadnych problemow.

Czarny na wtyczce 20pin jest biala nalepka z czarnymi napisami BMW INPA 1998 2004 i jakas ikona samochodu sportowego.

DIS smiga, INPA smiga ale mam klopot z CARSOFT'em 6.5 i innymi tez. Wywala blad komunikacji.

W INPIE i DISie mam pelen dostep do diagnostyki i live data, programowanie ncs tez idzie.

Skad wiec blad CARSOFT'u? COM oczywiscie ustawiam poprawnie w konfiguracji CARSOFT.

Z gory dzieki za wskazowki.

Po co biore sie za CARSOFT? DISem nie moge wykonac adaptacji DDE 5.0 po wybraniu air mass flow adaptation DIS wywala blad 200.18 chyba, nie pojawia sie nawet instrukcja w lewym oknie. DISa testowalem z v44 i v57 ten sam blad ale np. ze zmiana kalibracji EGR nie ma juz zadnego problemu...

INPA nie pokazuje takiej opcji wcale.

Pzdr,

M

Opublikowano

Dla potomnych szukajacych informacji, jezeli dziala wam INPA i DIS a nie dziala Carsoft, sprawdzcie jego wersje ;-)

6.1.4 dziala z tym samym interfejsem co INPA, 6.5 juz nie. Nie zmienia to faktu ze Carsoft rowniez odmowil resetu wartosci adaptacyjnych podobnie jak DIS :shock: a napisane jest ze DDE 5.0 ma taka opcje.

Dodatkowo jezeli macie INPE i DIS dzialajace, SSS/Progman v31 rowniez smiga.

Po instalacji konieczne uzycie changes.iso, innaczej nie dodacie glowicy "Add External Interface".

Real values itd wszystko smiga, a to na jakims interfejsie we wtyczce. Nie kosztowal 400PLN ;-)

Pzdr,

M