Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

mam taki problem

Ostatniej soboty miałem całkiem solidne spotkanie z kraweznikiem

Moja felga ucierpiała dosyć mocno urwało kawałek ranktu około 10-15cm no i oczywiśćie zcentrowała ja troche

Felgi te to hyba jakieś Shnitzery 17

Teraz moje pytanie brzmi czy jest mozliwa naprawa takiego uszkodzenia?

moze ktos z forumowiczów miał podobny problem i udało sie naprawić

Gdzie ewentualnie szukać pomocy

Pisałem do dwoch firm kturych ogłoszenie znalazłem w necie ale bez odzewu

Opublikowano
Za normalne polerowanie i piaskowanie możesz mieć 150zł (w Bdg), więc naprawa będzie raczej nieopłacalna. Spróbuj dać ogłoszenie na http://oferia.pl/
Opublikowano

dzieki za info poszperam jescze ale raczej ciezko bedzie dokupic taka fele

a jesli natrafie na jakies konkretne info gdzie i za ile to sprubuje regeneracji

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Jest możliwa,miałem dokładnie to samo.Rant mi spawacz nadlał,felgę wyprostowali i pomalowali.Koszt 300 zł,felga wróciła jak nowa,nie połapałem się nawet gdzie coś z nią było robione,może się wydawać że 300 to sporo ale nowe 4 sztuki 1500 a dokupienie tej jednej nie możliwe bo felgi sprowadzane były z Niemiec i nie znalazłem ich nigdzie.
Opublikowano
To zależy od powierzchni ubytku, nie zawsze naprawianie jest wskazane, bo naprężenia,mikropękniecia itp.
Opublikowano
Wszystko zależy od uszkodzenia. Jeśli tylko rant to można dolać, ale jak znam życie scentrowana jest z obu stron - czyli przekoszona osiowo i wtedy naprawa jest praktycznie niemożliwa. Przy mocnych uderzeniach bokiem może się tak dziać, sam kiedyś tak zrobiłem w poprzednim samochodzie - naprawić się nie dało.
Opublikowano
Nie wiem jak Wy, ale ja bym się bał na takiej dolewanej feldze cisnąć. Takie naprawy na ryzyk-fizyk zawsze kończą się na poboczu na awaryjnych. Oby tylko dachem do góry...
Opublikowano
zobaczymy co da sie zrobic narazie tylko zbieram informacje gdy zacznie sie zblizac sezon zmobilizuje sie i sprubuje jakos to albo naprawic albo kupic takiego shnitzera lecz watpie zeby ktos zechcial sprzedac jedna sztuke noz moze i nawet 2 mial bym na zapas:P