Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Czy wał korbowy z silnika M40B16, bedzie pasował do M10B18? Czy wykorbienia i waga jest taka sama, uszczelniacze i podpory. Proszę o szybką odpowiedx bo nie chce złomować M10 ;/

Z góry dziękuje i pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie wał nie podejdzie z racji tego żę m10 ma wyjście na koło pasowe na łańcuch a m40 jest na pasek, po za tym jak się nie mylę jest inne jśrdnicy czop na korbowób i inne wykorbienie. Szukaj wału do m10, nie powinno być problemu ze znalezieniem.

PZDR>

A że co niby z wąłem się stało w m10? przecież to jest prawie ze pancerny wał...

Opublikowano

Jeszcze nie rozebrałem. Beatka ma przebieg 112tys km, ale dłuuugo stała i panewka się pewnie zapiekła i teraz puka, a Ci z których rąk ją wyrwałem raczej jej nie oszczędzali ;/ No nic musze wyjąć i sprawdzić czy wyda na wymiar naprawczy.

A moje pytanie wynikło z tego że mam m40 z wytartym wałkiem co chyba jest normą ale dół jest zdrowy więc chciałem uniknać problemów.

Thx

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A możę trzeba zawory wyregulować? 112 tyś to dla m10 pikuś, nawet jak by cały ten przebieg był na paleniu gumy. No chyba ze ktoś nie wymieniał oleju, Rozbież i zobacz co jest.

PZDR>