Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/31405_1462362489009_1531862518_1149745_2742703_n.jpg

Auto pochodzi z 1976 roku z limitowanej edycji Sahara. Jest to jeszcze pierwsza seria z dwulitrowym 4 cylindrowym gaznikowym silnikiem o mocy 109 koni. Oryginalny przebieg auta to 150 tysiecy km. Jestem jego trzecim właścicielem. W 2010 roku auto było normalnie w eksploatacji. Potem żona dostała służobwe auto i od tego czasu samochód nie jest używany. Od kwietnia tego roku kiedy był ostatni raz odpalany stoi na powietrzu. Wczesniej w garażu podziemnym. W aucie było robione zawieszenie i bieżące naprawy eksploatacyjne, w Classic Cars w Raszynie, warsztacie który zajmuję sie starymi modelami BMW. Auto ma jasną mieszaną tapicerkę. Co bardzo ważne i praktycznie nie spotykane tych E21 które jeszcze zostały na rynku, auto ma w świetnym stanie rame, i praktycznie wszystkie cześci oryginalne !.

Przywrócenie dawnego blasku wymaga oczywiscie wkładu pracy i nie tylko, ale spokojnie można potraktować to auto jako inwestycje. Sam kupiłem je do renowacji, niestety obecnie nie mam czasu się tym zajmować, jednak nie mam też potrzeby pozbywania się go za wszelką cenę rozważe dobre propozycje. Najchętniej od kogoś kto bedzie potrafił docenić to auto i odpowiednio się nim zaopiekować. Pytania, dodatkowe informacje i zdjęcia.

[email protected]

Opublikowano
Cześć masz piękne auto ;-) sam osobiście czuje wielki sentyment do modelu E-21 , jest to naj ładniejsza 3 i ma idealną sylwetke . Marzę o E-21 . Chętnie bym ją kupił ale w garażu mam już E-46 . Chociaż rozważałem powiększenie garażu ;-) bo na dworze nie pozwolił bym by stała . A jaka cena pana interesuje? Auto jest na prawde piękne i wiem że już się panu pewnie przejadło ale prosze je jeszcze raz sobie pooglądać na prawde ma dusze a kokpit jest jak w samolocie przystosowany pod kierowce . Pozdrawiam
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Auto faktycznie ma dusze i jest to rzadki egzemplarz. Niestety nie mam czasu się nim zajmować i serce mi pęka. Czekam bo ciągle jeszcze dostaje różne propozycje ale pewnie w przeciagu kilku tygodni bede juz podejmował decyzje, do kogo trafi.
  • 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
ja rowniez mam do sprzedania e21 316 78r na gazniku z mozliwoscia rej na zabytek po odbudowie karoseri i nowym lakierze org. jak ktos zainteresowany to prosze pisac