Skocz do zawartości

prosze o pomoc!!! problem z dzrzwiami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam prosze o pomoc!!! zacieły mi sie przednie dzrzwi od kierowcy i niemoge ich zamknac wszystkie inne sie zamykaja a te niee.. miałem przygode bo zamknołem auto i niemogłem otworzyc zadnych dzrzwi i musiałem przez bagaznik kombinowac i sie udało.prosze o pomoc
Opublikowano
wiesz co rozbierałem dzrzwi bo tylko te od kierowcy mi sie niechca zamknac i dłubałem tam i tam jest taka linka zaczepiona co sie otwiera od srodka dzwi i nizej jest taki bolec i on niechce sie cofnac wogole niemoge wcisnac tego dzyndla od srodka co sie zamyka dzwi niewiem co jest grane.
Opublikowano
jak masz siłonik to poluzuj 2 takie srubki co go mocują, i cofnij- u mnie nie zamykało drzwi kierowcy bo było za daleko odsunięte, a ty może masz je za blisko i blokuje. po prostu spróbuj go ustawic(luzuj śruby odsuń, zakręc i patrz czy zamykają sie drzwi). napisz jak to zrobisz czy pomogło

Tylko BMW jest samochodem , inne auta to wyrób samochodo-podobny.

Reanimacja:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=228175

Opublikowano
srubki te słuza do regulacji zamykania sprawdz czy nie jest tez nadłamany zamek od wewnetrznej strony tez sprawdz sam mechanizm czy sprawny po podaniu bezposrednio napiecia zamyka i otwiera moze wiazka w drzwiach?
Opublikowano
zamek działa bo jak zamykam dzrzwi to wszystkie zamyka a tych od kierowcy niee ale słychac ze chodzi. jutro jade do kolegi i bedziemy dlubac. moze sie uda. wczoraj rozkrecałem i obczaiłem ze : taki malutki dzyndzel tam jest i on nie jest na tym miejscu co powinien byc bo rozkrecałem dzwi od pasazera zeby obczaic jak tam jest. musze wyciagnac zamek i chyba bedzie spoko. jutro sie okaze . dziekuje za cenne wskazówki
Opublikowano
dzrzwi od kierowcy wogole nie zatrzasne bo sie odbijaja i jak jad eto musz trzymac reka bo sie otwieraja ten dzyndzel co pisałem jest w tym miejscu co idzie linka do klamki zeby dzwi od srodka otworzyc.