Skocz do zawartości

320d samoczynne otwieranie szyby pasażera podczas postoju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jestem szczęśliwym posiadaczem bmw e46 320d touring z 2002r (po lificie) od 3tygodni

drugi raz już mi się zdarzyło że zastałem rano autko z otwartą szybą pasażera z przodu... autko stoi na podwórku więc trochę nie za ciekawie jak na te warunki atmosferyczne

pierwszy raz to się stało jak były mrozy i na szczęście tylko szyby były zamarznięte, dziś niestety padał deszcz no i trochę się fotel i drzwi zamoczyły... z tego co zaobserwowałem dzieje się tak po dłuższym postoju

Co może być tego powodem?

Opublikowano

zwróc uwage czy jak domykasz kluczykiem to ta wlasnie sie nie otwiera?

widziałem juz zamieniony silniczek który sie otwierał jak reszta domykała

cos bylo o tym na forum ale musisz poszukac

zobacz czy silnik wogóle trzyma tą szybe czy dasz rade reka sciągnać na dół

zobacz tez czy sam włacznik nie robi zwarcia? może był czy jest czymś zalany

możliwe tez ze moduł komforu coś szwankuje

Opublikowano

Witam

Ja ostatnio miałem poobny problem.

Wyjechałem z pracy i zaczeła sie sam otwierac lewa tylna szyba.

Co ją zamknąłem przyciskiem to po chwili znowu sie sama otwierała. :mad2:

Kurde musiałem wyciąnąć bezpiecznik od tylnych szyb.

Panowie co to moze byc? Nic mi nie zalało przycisku aczkolwiek pojawiło sie to po silnych opadach.

???

Opublikowano
Coś mi się wydaje że komfort szwankuje... wczoraj wymieniłem akumulator na nowy. Przed wymianą gdy otwierałem szyby z kluczyka wszystkie szyby i szyberdach się otworzyły bez problemu, przy zamykaniu z kluczyka szyberdach nie chciał się zamknąć tzn zamykał się do połowy po czym wracał - tak jak by głupiał. Po wymianie aku szyberdach się zamyka bez problemu ale znowu szyba od kierowcy w ogóle nie chce się zamknąć - ani drgnie