Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie mam nastepujacy problem. W aucie ktore kupilem bylo zamontowane niorginalne radio na mp3. Postanowilem zamontowac orginalne radio BMW i kupilem takie na allegro. Wczoraj zajalem sie instalacją.

Wypialem z orginalnej kostki przejsciowke na ISO i podlaczylem ori radio CD. Widze ze działa wiec postanowilem "na amen" wyrzucic przejscie na ISO. Co mnie zdziwilo po odpieciu od orginalnej kostki ta przejsciowka dalej byla podpieta 2 kabelkami wychodzacymi z glebi auta - nie z orginalnej kostki! (kolor kabla zolty i czarny). No postanowilem zaryzykowac i ucialem te kable. Po ucieciu nowe radio nadal grało wiec zamontowalem je i poszedłem uradowany do domu.

Dzisiaj rano wsiadam do auta, przekrecam kluczyk wlaczając zapłon, a tu z prawego przedniego głośnika rozlega się 2-3 sekundowy zgrzyt, skrzypienie.

Co to moze byc? Czy ucinając te 2 kable od nie ori kostki moglem cos spieprzyc? A moze podczas podlaczania nowego radia cos zruszylem (bylo bardzo malo miejsca i wszystkie kable byly dosc mocno napiete przy podpinaniu).

Proszę o pomoc, w elektronice, audio jestem zielony

Opublikowano
mama taki sam problem tylko zamiana była odwrotna było oryginalne wymieniłem na radio z usb jak słucham z usb prawy tylny głośnik charczy a na tuner jak dam to nie. i sam nie wiem fachowiec podziałał ze głośnik nie jest uszkodzony ale to chyba był nie fachowiec:P