Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, zamontowalem nowy wydech, firmy chyba polmostrów. Otóż demontując stary wydech nie zwróciłem uwagi jak były zamontowane wieszaki, w którą stronę, przy tłumiku końcowym. Prosiłbym najlepiej o jakiś rysunek albo radę bo mi się wydaje, że w tym jest problem. Przy dodwaniu gazu kiedy silnik dochodzi do 3500tys przez jakąś chwilę brzęczy dość mocno. Wiadomo, że chciałbym to poprawić, za pomoc z góry dziękuje.
Opublikowano
ja mam to samo ale powiem ci że zaczęło się to dziać po wycięciu katalizatora. Nie mam pojęcia dlaczego tak sie dzieje ale chętnie bym sie tego pozbył, znajomy wycinał wczoraj kata w hondzie i to samo zaczeło sie dziać. :? :? :?
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
Opublikowano
może to jest tym że z kiepskiej firmy ten tłumik - ciekawe co by sie działo na BOSAL-u.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
Opublikowano

O ludzie, proszę tylko o radę jak powinienem zamontować wieszaki, te gumowe z lewej strony są jakby dwa miejsca, z prawej jedno, patrząc od tyłu auta. Z lewej dałem na ten dalszy z wieszakiem stalowym w prawo i ten z prawej też z wieszakiem stalowym w prawo i wydaje mi się, że to nie tak powinno być. Brzęczy bo wydech dotyka podwozia w jednym miejscu. Jeżeli poprawie wieszaki(jak będę wiedział jak) i to nie pomoże to go trochę wygnę w dół i tyle.

Chciałbym dodać, że tłumik wygląda bardzo dobrze, brzmi jak dla mnie super, myślałem, że moje auta naprawdę będzie brzmiało jak polonez bo takie komentarze czytywałem, ale jest mega plus, tylko może się okazać, że dopasowanie będzie małym minusem, który sam sobie skoryguję co najwyżej. Wcześniej zamiast kata siedziała strumienica, końcowy to chyba był jakiś zamiennik i ogółem brzmiało to jak kupa... Do tego auto miało przeciętne osiągi, teraz są odczuwalnie lepsze, auta ciągnie i trzyma obroty.. wcześniej tego nie było...