Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam kolegow, nie wiem czy dobrze sie wstrzelilem z tym pytaniem... Czy do dolu silnika od BMW E32 735i bedzie pasowala glowica z BMW 633 z 78r?? Walek ma inne zakonczenie, palec jest inny kopulka tez. Interesuje mnie czy kanaly wodne i olejowe sa tak samo. Pozdrawiam

Będziesz Miał Wydatki... Ale Się Opłaca:)))

Było: E21-320, E21-316, E32-730i, 2x E36 - 328i, Może kiedyś 850i (mam nadzieje)

Opublikowano
Prosze bardzo, kupilem taka glowice, oddalem do planowania, szczelnosci, wyszlifowali gniazda i zawory. Zalozylem ja na blok w swojej 735i. Skrecilem wszystko do kupy. Teraz olej mi nie idzie do gory, krece rozrusznikiem i sucho... fakt ze samochod stal z 4 miesiace czekajac na remont...

Będziesz Miał Wydatki... Ale Się Opłaca:)))

Było: E21-320, E21-316, E32-730i, 2x E36 - 328i, Może kiedyś 850i (mam nadzieje)

Opublikowano
To,że stał nie powinno mieć z tym powiązania,kanały olejowe mogą być w innym miejscu,dziwne,że ktoś kto to robił nie sprawdził wszystkiego przed montażem,wystarczyło przyłożyć uszczelkę pod głowicę lub porównać wszystkie otwory w bloku i głowicy.Napisz czy już sobie z tym poradziłeś,pozdr.
Nur bmw e32
Opublikowano

witam.

To ze kręcisz rozrusznikiem i masz sucho ? może po prostu za krótko pracuje pompa oleju i jeszcze nie '' docisła '' go na samą górę jak silnik był rozebrany z kanałów olejowych spłynął cały olej i teraz musi pompa wszystko napełnić ale jeśli poskładany samochód postoi troszkę to olej też spływa do miski i pompa też musi wszystko '' uzupełnić '' ??? głośno myślę ????. inna sprawa tak jak mówił przedmówca kanały olejowe mogą się nie pokrywać i kiszka.

spróbuj porównać głowice/uszczelki w Realoem - może do czegoś dojdziesz .

a dla czego pytałem ? bo robie podobna zabawe z moimi głowicami tyle tylko że oryginały dałem do splanowania - duuuużego splanowania , wymieniałem też zawory i prowadnice i cała hydraulikę , byłem po prostu ciekaw czy '' kombinujesz '' w moją stronę :D :D :D :D .

Pozdrawiam kanap

• 3 tygodnie później...