Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z moją E30.Wygląda to tak na początku odpalała odpalała ładnie później musiałem wyjechać w trase i stała może z 2 tyg nie odpalana. Dzisiaj wsiadam do samochodu próbuje odpalić i na początku odpaliła ale miała 500 lub mniej obrotów gdy naciskałem pedał gazu silnik wgl nie reagował myślałem ze linka sie zerwała ale jednak nie później zgasiłem ją i teraz tylko chechła i nie chce odpalić nawet tak jak wcześniej pisałem do 500 obrotów. Prosze o pomoc bo już sie gubie a to moje ukochane autko :(

Opublikowano
wystarczy ze krecac rozrusznikiem przylozysz ucho do tylnej kanapy (ciezko bedzie samemu) i powinienes ja uslyszec jak buczy :) wtedy wiadomo ze dziala..chodz to tez nie na 100%..w sam naprawiam chyba bedzie to opisane...najpier zobacz czy ja slychac potem pomyslimy co dalej :)
Opublikowano
Rozkreciłem pompe podłonczyłem i działa ale silnik dalej nie odpala :( ja juz nie wiem kompletnie co z nia jest
Opublikowano
a iskra na swiecach jest ? w sumie to jak pompa dziala to moze filtr zapchany ? a jak wcisniesz troche gazu to odpala ? przyczyn moze byc wiele, jak podaje paliwo to sprawdz jeszcze czy iskra jest..bo wydaje mi sie ze jedno z tych dwoch nie dziala :) chyba ze masz jakis magiczny imobilajzer jeszcze :)
Opublikowano

Zaraz sprawdze iskre jak dodaje gazu to nie odpala

EDIT

Dzisiaj tego nie sprawdze pogoda nie pozwala cały czas tylko deszcz ;/ Może jutro bedzie lepiej to napisz co i jak czy jest iskra czy nie ma