Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Taką gąbkę mam też i chyba leży już z rok bo była gratis do jakiegoś zakupu. Czas sprawdzić

Ale UWAGA! Tak jak Jan Niezbędny uprzedza - z daleka od lakieru! Kiedyś usuwałem tak plamy po asfalcie (czyli smole) z malucha :cry2:

Plamy od smoły i asfaltu usuniesz Tar&Glue Remover. Przetestowałem kilka i ze swojej strony polecam Mac Prickbort MAC 124 albo Sanesolv. Są to ostatnio moi faworyci w tej kategorii produktów.

Gąbki nie znam :)

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Plamy od smoły i asfaltu usuniesz Tar&Glue Remover. Przetestowałem kilka i ze swojej strony polecam Mac Prickbort MAC 124 albo Sanesolv. Są to ostatnio moi faworyci w tej kategorii produktów.

Teraz to ja już wiem, że do lakieru nie stosuje się zmywaków do naczyń :lol:

Jeszcze jedna dygresja dotycząca NuFinish. Oprócz mleczka zakupiłem coś co się nazywa Cling. Tak jak piszą, służy do przetarcia auta po zwykłym myciu, pomiędzy woskowaniami. Wiadomo, że auto po umyciu i osuszeniu zawsze pokryte jest, mniej lub bardziej, nalotem (plamami) po "twardej" wodzie. Zależy to od tego jaką wodę mamy w wężu. Cling'iem pryska się na blachę i przeciera mikrofibrą. Cała procedura na mojej X3 to 5 minut, a auto wygląda własciwie tak jak zaraz po woskowaniu :D .

Opublikowano
Taki coś nazywa się Quick Detailer :P Usuwa water spoty (plamy od wody) i jeżeli ma carnaubę i masz nawoskowany samochód to podbije Ci tzw. weet look i trochę "wzmocni" wosk.
Opublikowano

Na przyklad. Jednak wybralbym cos innego np. Megsa ultimate quick detailer, smartdetailer (jeden z moich ulubiencow a zapach jak dla mnie super), auto finese.

Jak interesuje cie ten temat to zapraszam na detailing club . Pl masz tam rowniez mnostwo reklamujacych sie sklepow i dla forumowiczow znizki :)

• 3 tygodnie później...