Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, ostatnio dopadł mnie niespodziewany problem w moim v8. Mianowicie odpalając zimny silnik wyskakuje "błąd silnika - jedź ostrożnie" i czuję, że silnik szarpie, nie pali na wszystkich cylindrach. Natychmiast gaszę auto /czyli po ok. 5-10 sekundach od pierwszego uruchomienia/ i dokonuje ponownego rozruchu - auto zawsze odpala dobrze i nic się nie dzieje. Mogę tak próbować kilka razy i cały czas jest ok. Odstawiam auto na kilka godzin /ok. 6-8h/ i sytuacja zawsze się powtarza - pierwsza próba z błędem i szarpiącym silnikiem - drugie podejście ok. Podpięcie pod kompa pokazuje jakieś chwilowe błędy na cylindrach /dokładnie nie pamiętam, ale wydaje mi się, że różne numery cylindrów tam były/. Wymieniona została jedna cewka /na 7 cylindrze/ oraz wszystkie świece - problem bez zmian. Dodam jeszcze, że w samochodzie zainstalowana jest instalacja gazowa. Od czego zacząć ? Co może być powodem takiego stanu rzeczy ?
Opublikowano

Temat wciąż aktualny - została całkowicie odpięta instalacja gazowa - problem pozostał.

A więc to jednak coś z samym samochodem - proszę o propozycje, od czego zacząć.

Opublikowano
dokładnie odczytać błędy

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv