Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Problem chyba już określony ale dla pewności chce potwierdzić. X5 z 2004, licznik 178tyś.

Zauważyłem pod samochodem na miejscu parkingowym czarne kropki... okazało się że to olej silnikowy kapie spod pierwszej z 2 klapek w dolnej osłonie silnika. Sprawdziłem bagnet, ubyło połowe stanu.

Wyciek jest z prawej strony tam gdzie siedzi turbo, sciągnąłem wąż z IC i olej może nie leje sie ale kapie i widac jego sporą ilość w dolocie przed IC.

Za IC jest metalowa rurka z czujnikiem, czujnik zasyfiony olejem. Chyba nie ma co gdybać tylko to turbo?

Dodam że nie dymi ani na biało ani na niebiesko, mocy nie ubyło nic nie świadczyło o jakimś problemie, błędów brak wiec turbo pompuje.

Może ciec tylko na zimną stronę?

Mam w związku z tym jeszcze 2 pytania:

1. Sprawdzać coś jeszcze? Nie dostałem sie narazie do wirnika, rozbebeszyć i sprawdzić czy to zbyteczne patrząc na wyciek?

2. Doczytałem ze turbo V się nie regeneruje chociaż niektórzy oferują 2260v po regeneracji, co o tym sądzić?

Cena w ASO zabojcza poza ASO nie dużo lepsza 4k PLN.

Czy ktoś może polecić jakiś punkt z używkami? Pewne źródło? Rozbierają czasem rozbitki i normalni ludzie a na allegro nie chce ryzykować.

Wymiana części za 4k PLN na nową w 7dmio letnim samochodzie gdzie cała reszta elementów jest używana mija się chyba z celem.

Pozdrawiam,

M.

Opublikowano

Ktoś zna może tą firme?

http://www.turbosprezarki-siedlce.pl/

Wystawili na a. turbo po regeneracji za 1800 na częściach melett'a.

Melett ma dobre opinie a i cena wydaje się uwzględniać "jakiś stopień naprawy".

Może ktoś może polecić jakiś zakład lub sprzedawcę używek w dobrym stanie?

Dałem ogłoszenie w K/S ale cisza jak narazie...

Pzdr,

M.